TAV hissesini ‘pozitif’ etkileyen gelişme

Vakıf Yatırım, TAV Havalimanları’yla ilgili hisse analizinde bulundu. Vakıf Yatırım, DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından, Antalya Havalimanının kapasite artırımına yönelik ihale sürecinde TAV’ı kazanması muhtemel en güçlü aday olarak gösterdi ve ‘AL’ tavsiyesini korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Konuyla ilgili Vakıf Yatırım’ın analizi şöyle;

"(+) TAV Havalimanları Holding (TAVHL): Resmi Gazete'de yayımlanan  ilana göre, DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından, Antalya Havalimanının  kapasite artırımına yönelik ilave yatırımların yapımı ile iç/dış  hatlar, Genel Havacılık, CIP Terminalleri ve Mütemmimlerinin işletme  haklarının kiralanmak suretiyle verilmesine ilişkin ihaleye çıkıldı.  İhale, 31.01.2020 günü saat 10.00'da kapalı zarf içerisinde teklif  almak suretiyle Açık Arttırma usulüne göre yapılacak.

Yorum: Mevcut durumda Antalya Havalimanı'nın 2024 yılı sonuna kadar işletme hakkı TAV Havalimanları Holding ve Fraport AG eşit  ortaklığında bulunmakta olup, daha önce basına yansıyan haberlere göre  söz konusu havalimanında kapasite artırımı nedeniyle Haziran/2020'ye  kadar ihaleye çıkılması bekleniyordu.

Turizm açısından önemli bir  bölgede yer alan Antalya Havalimanı için gerçekleştirilecek yeni  ihaleye TAV'ın Fraport ile ortak gireceğini tahmin ederken, mevcut  işletmeci olarak en güçlü aday olduğunu düşünüyoruz.

İhaleye ilişkin haber akışının TAV Havalimanları Holding hisselerine olumlu yansımasını bekliyoruz. TAV Havalimanları Holding için hedef fiyatımız  38 TL olup, kısa vadeli "Endeksin Üzerinde Getiri" ve uzun vadeli "AL"  önerimiz bulunurken, 04.11.2019 tarihinden bu yana Model Portföyümüzde  yer almaktadır."

Kaynak: http://www.vakifyatirim.com.tr

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Konular Hisse Senedi
Kategoriler Borsa
Yorumlar