TAV - TAVHL Havalimanları hisse yorumu ve teknik analizi

Ak Yatırım, DHMİ'nin TAV için açıkladığı destek paketi sonrasında hisse hedef fiyatını 25,00 TL'den 30,00 TL'ye güncellerken, tavsiyesini 'Endeksin Üzerinde Getiri' olarak korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ak Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme  yapıldı:

"DHMİ’den güçlü destek

Selim Kunter

DHMİ TAV Havalimanları için önemli bir destek paketi açıkladı DHMİ  havacılık sektörünü son bir senedir olumsuz yönde etkileyen ve yolcu  trafiği üzerinde şiddetli baskı yaratan Covid-19 pandemisi nedeniyle, TAV Havalimanları için bir destek paketi açıkladı. Buna göre, TAV’ın  işlettiği havalimanlarının sözleşme süreleri iki yıl uzatılırken, bu  havalimanlarına ait kira ödemeleri iki yıl süre ile ertelenecek.

DHMİ’nin İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanları için ayrı bir çalışma  yürüttüğü de çeşitli basın kanallarında belirtiliyor. Haber sonrası,  destek paketinin hava yolu şirketlerini de kapsayacak şekilde  genişletilmesi beklentisi piyasada oluşabilir.

Destek paketinin TAV için değerinin 200 milyon Euro olduğunu  hesaplıyoruz TAV’ın Türkiye’de işlettiği 5 havalimanının (Antalya, Ankara, İzmir, Bodrum ve Gazipaşa) işletme süreleri 2 yıl uzatıldı. Ayrıca, bu havalimanlarının 2022 ve 2023 yıllarına ait kira ödemeleri
2024 ve 2025 yıllarına ertelendi. Hesaplamalarımıza göre bu destek  paketinin TAV için 200 milyon Euro’luk bir ek değer getiriyor.

Bunun  yaklaşık 150 milyon Euro’luk kısmının ise sadece Antalya Havalimanı’nın normalde 2024 sonunda sona erecek olan kontratının 2026  sonuna uzatılmasından kaynaklandığını görüyoruz.

Haberin önemi  terminal işletmeciliği ile sınırlı değil TAV’ın bu havalimanlarında  faaliyet gösteren hizmet şirketleri de (ATÜ ve BTA gibi) kontrat  uzatımından faydalanacak. Ayrıca, Şirket üzerinde kontratların  yenileme dönemleri yaklaştıkça oluşmaya başlayan endişeler de iki yıl  süre ile ertelenmiş oldu.  Hedef fiyatımızı 30.00TL olarak  güncelliyoruz (önceki 25.00TL) DHMİ’nin sunduğu destek paketini  değerlemelerimize dahil ediyoruz.

Bu değişiklik sonucu, TAV’ın hedef  fiyatını %20 oranında yükselterek 30.00 TL/hisse olarak güncelliyoruz.

Burada kira ödemelerinin 2022 ve 2023 gelir tablosu üzerinde bir etki  yaratmayacağını, ertelemeye rağmen kira ödemelerinin ait oldukları  yıllarda muhasebeleştirileceğini eklememiz gerekir (etki nakit akışı  üzerinde olacak). Yine de TAV’ın 10,5 ve 7,5 olan 2021T ve 2022T FD/FAVÖK’ü, benzer grup ortalaması olan 14,7 ve 10,8’in oldukça  altındadır. Türkiye dışındaki operasyonlarında da benzer  düzenlemelerin yapılabileceği TAV için tavsiyemizi ‘Endeksin Üzerinde Getiri’ olarak koruyoruz."

Analizin tamamı  için:

https://yatirim.akbank.com/_layouts/15/AkbankYatirimciPortali/Rapor/Download.aspx?ID=5765

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar