THY hisse yorumu ve teknik analizi

Ak Yatırım, THY için 11.00 TL hedef fiyatını ve ‘Nötr’ tavsiyesini korudu. Hisse değerlendirmesinde, 'Aşının dağıtımı ve uygulanma hızı ile ilgili haber akışı hisse senedi performanslarını belirleyici olacaktır' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ak Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Türk Hava Yolları’nın (THY) dün açıkladığı verilere göre Kasım ayı toplam yolcu sayısı %65 düşüş ile 2,43 milyona geriledi (Ekim 2019: 5,7 mln).

Bizim 2.46 mln tahminimizin hafif altında. Yurt içi yolcu sayısı %56, yurt dışı yolcu sayısı ise %71 geriledi. Böylece aynı hatlarda %48 ve %69 gerileyen havalimanı yolcu verisi göz önünde bulundurulduğunda, THY hem yurt içi hem de yurt dışında pazar payı kaybetmeye devam etti.

Yolcu doluluk oranı Kasım 2020 döneminde %60,2 ile 20pt düşüş kaydetmiş oldu (Ekim’de -16pt). Taşınan Kargo-Posta, Ekim 2019 döneminde 145bin ton iken, 2020 yılının aynı döneminde %9 azalışla 133 bin tona düştü. THY’nin Kasım ayı verilerinin hisse performansı üzerinde bir etki yapmasını beklemiyoruz.

Aşı gelişmeleri ile birlikte tahmin edilenden daha hızlı talep toparlaması beklentisinin bu farkı kapatabileceğini öngörüyoruz. Daha uzun vadede ise aşının dağıtımı ve uygulanma hızı ile ilgili haber akışı hisse senedi performanslarını belirleyici olacaktır. THY için 11.00 TL/hisse hedef fiyatımızı ve ‘Nötr’ tavsiyemizi koruyoruz.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar