Tofaş'ı model portföyüne ekledi

İntegral Yatırım, Erdemir'i model portföyünden çıkarırken, Tofaş'ı 37,98 TL hedef fiyat ile model portföyüne ekledi. Raporda TOASO için 'Güçlü bir 3Ç finansal açıklayan şirkette güçlü nakit akışlarının ve profesyonel gider yönetimini pozitif karşılıyoruz.' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İntegral Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"MODEL PORTFÖY GÜNCELLEMESİ

30 Aralık tarihinde başlattığımız Model Portföyümüz geçen sürede endekse göre rölatif %28.3 kazanç sağlamıştır. 30 Aralık 2019 – 12 Kasım 2020 tarihleri arasında BIST100 endeksi %11.6 yükselirken, Model Portföyümüz %43 getiri sağlamıştır.

EREGL Çıkarıyoruz, TOASO Ekliyoruz

Son değerlendirmeler ışığında Model Portföyümüzde bir güncelleme daha yapıyoruz. Buna göre Model Portföyümüze 125 gün önce dâhil ettiğimiz EREGL’i %33 getiri ile Model Portföyümüzden çıkarıyoruz.

EREGL iyi bir performans gösterdi ve hedef fiyatımıza yaklaştı. Yukarı potansiyelin bir satış yapıyoruz.

Bununla birlikte Model Portföyümüze TOASO ekliyoruz. Güçlü bir 3Ç finansal açıklayan şirkette güçlü nakit akışlarının ve profesyonel gider yönetimini pozitif karşılıyoruz. Bununla birlikte piyasa çarpanlarını makul buluyoruz. İhracat yeteneğinin bulunması ve al yada öde sistemi sayesinde savunma mekanizmasının güçlü olmasını olumlu karşılıyoruz.

Otomotiv sektörü temsilcilerinin gelecek 2 çeyrek daha olumlu trendin devam etme beklentisin bulunması, TOASO için beklentimizi güçlü kılıyor. Hisse 37.98TL fiyat hedefimize göre iskontolu bulunuyor.

MP: TOASO,TUPRS,TURSG,MGROS,AGHOL,HEKTS"

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar