Tüpraş TUPRS hisse senedi yorumu ve teknik analizi

Yapı Kredi Yatırım, piyasa beklentilerine paralel finansal sonuç açıklayan Tüpraş için 'al' tavsiyesini korudu, hedef fiyat olarak 142,00 TL'yi belirledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yapı Kredi Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme  yapıldı:

"TUPRS - 1Ç21 Finansal Sonuçlar: Yüksek sezonda hareketlenme bekleniyor

1Ç21 Sonuçları

Tüpraş 1Ç21 finansallarında geçen senenin aynı döneminde açıkladığı 2265 milyon TL net zarara karşılık 760 milyon TL net zarar açıkladı. Açıklanan rakam bizim net zarar beklentimiz olan 766 milyon TL ve  piyasa net zarar beklentisi olan 822 milyon TL'ye paralel gerçekleşti.

Özet Görüşümüz

1Ç21 finansalları beklentilere uyumlu geldiğinden dolayı piyasanın  nötr tepki vermesini bekliyoruz. Şirket Mart'20 itibaren Covid-19'un  olumsuz etkileri nedeniyle zor bir dönemden geçiyor. Globalde aşılama  ile ilgili olumlu gelişmelere paralel 2021 yılının ikinci yarısında  bir toparlanma görmeyi öngörüyoruz.

Yüksek sezon öncesi toparlanmaya  dair bir sinyal için Nisan ve Mayıs ayında ürün karlılıklarının  yakından takip edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ayrıca OPEC'in  üretimi artırmaya yönelik son kararı Nisan ve Mayıs ham petrol fiyat  makaslarında gelişmeye neden oldu, bu da Tüpraş'ın operasyonel  karlılığını destekleyen bir unsur olarak öne çıkmaktadır. Hisse için AL tavsiyemizi koruyoruz."

Analizin tamamı için:

https://www.ykyatirim.com.tr/mailing/fa4da1fa-d0ae-43b8-970c-87a07d34644a.pdf

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar