Turkcell TCELL hisse yorumu ve teknik analizi

Vakıf Yatırım, Turkcell için 25,30 TL hedef fiyat ile 'AL' tavsiyesinde bulundu. Analizde, 'Ana iş  kolunda, kendi ürettiği katma değerli ürünleriyle sektördeki  büyümeden, en çok faydalanmasını beklediğimiz şirket' tespitinde bulunuldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Değerlendirmenin ayrıntıları şu şekilde:

"Türkiye Varlık Fonu’nun ana ortak konumuna gelecek olmasıyla  hisse hızlı bir yükseliş sergilese de Turkcell’de potansiyele ilişkin  fiyatlamanın daha yeni başladığını düşünüyoruz. Ülkemizde mobil penetrasyon oranı %97, mobil genişbant penetrasyonu ise %75  seviyesinde olmasına karşın, OECD ortalamaları mobil tarafta %120,  mobil genişbant tarafında ise %110 sevilerinde yer almaktadır.

Ana iş  kolunda, kendi ürettiği katma değerli ürünleriyle sektördeki  büyümeden, en çok faydalanmasını beklediğimiz Turkcell, 2020 ve 2021  yıllarına ilişkin öngörülerimiz çerçevesinde sırasıyla 4,0x ve 3,5x FD/FAVÖK çarpanlarıyla işlem görmekte ve uluslararası benzerlerine  göre sırasıyla %55 ve %73 prim potansiyeli taşımaktadır. Turkcell için 12 aylık hisse başı fiyat hedefimizi 25,30 TL olarak belirliyor, hedef  fiyatımıza göre %49 yükselme potansiyeli taşıyan Turkcell için kısa  vadeli tavsiyemizi “Endeksin Üzerinde Getiri”, uzun vadeli tavsiyemizi  “AL” olarak başlatıyoruz.

Ana işkolunda büyüme fırsatları sürüyor

Türkiye’de mobil  telefon, akıllı cihaz ve internet kullanımının artış eğilimi  sürmektedir. Aynı zamanda Turkcell’in dijital servisler ve mobil ödeme  sistemleri gibi katma değerli ürünleri salgın döneminde ön plana  çıkmıştır. Önemli altyapı yatırımlarını tamamlayan, şebeke kalitesinin  iyileştirilmesine ilişkin yatırımlarını da devam ettiren şirketin,  önümüzdeki dönemlerde, katma değeri yüksek faturalı abone bazını  artırmaya devam ederek (2022T: 20,7 mn ve %65 pay), sabit ve mobil  internet abone sayısını güçlendirerek (2022T: 2,3 mn), yatırımlarını  gelire dönüştürmeye devam etmesini bekliyoruz.

Yeni ortaklık yapısı ile ihtilafların ortadan kalkması, yaratılan  değerin pozitif fiyatlanmasını beraberinde getirecektir – 2005-2016  yılları arasında şirketin ana ortakları arasında yaşanan ihtilaflar,  şirketin stratejik kararları almasını zorlaştırırken, Turkcell’in de  piyasada yüksek iskontolu işlem görmesini beraberinde getirmiştir. Bu  yıl içinde tamamlanması beklenen hisse devir işlemleri sonucundaki  yeni ortaklık yapısını  i) Şirket hisseleri üzerinde karışık ortaklık  yapısı nedeniyle oluşan baskıyı azaltması, ii) Şirketin karar alma  süreçlerini hızlandırması, iii) Yeni iş alanlarına girilmesi, iv)

Şirketin katma değer yaratan dijital servislerinin büyüme süreçlerinin  hızlandırılması ve v) Orta-uzun vadede şirketin iştiraklerinin (Global Tower, Paycell vb) halka arzlarının gündeme gelmesi, açılarından pozitif değerlendiriyoruz.

Temettü sınırlamasının kalkması sonrası temettü dağıtım kararı almasını bekliyoruz – Salgın nedeniyle, şirketlerin 2019 sonu karlarının en fazla %25’ine kadarının dağıtılması yönündeki düzenleme  öncesinde şirket, temettü dağıtımına ilişkin bir açıklamada  bulunmamıştı. Bu sınırlandırmanın Eylül sonu itibariyle kalkması ile birlikte Turkcell’in 1,62 mlr TL temettü ödemesinde (hisse başına 0,74 TL ve son kapanışa göre %2,9 temettü verimi) bulunacağını öngörüyoruz.

Şirketin ayrıca -TVF tarafından yapılan açıklamada vurgulandığı üzere-  önümüzdeki dönemde dağıtılabilir karının en az %50’sinin dağıtılması şeklindeki kar payı dağıtım politikasında bir değişim beklemiyoruz.

Riskler

Şirketin mevcut projeksiyonlarında olmayan 5G yatırım ve  ihale süreçlerinin öne çekilmesi ihtimali, nakit akış öngörülerimizde  negatif sapmaya neden olabilecek en önemli risk konumunda  bulunmaktadır. Diğer taraftan TVF çatısı altında oluşturulabilecek  farklı strateji ve sinerjilerin (örneğin kamu kurum ve kuruluşları ile  daha güçlü iş ilişkileri kurulması) söz konusu öngörülerimizde olumlu  sapmalar yaratabilir.

Tavsiyemizi “AL” olarak başlatıyoruz – Turkcell için İndirgenmiş Nakit Akımları ve Uluslararası Benzer Şirketler Çarpan analizimiz  sonucunda 25,30 TL hedef fiyat ve %49 prim potansiyeli hesaplıyoruz. Kısa vadeli “Endeksin Üzerinde Getiri”, uzun vadeli “AL” tavsiyesinde  bulunuyoruz. Turkcell, 2020 yılsonu öngörülerimize göre 4,0x FD/FAVÖK  ve 10,4x F/K ile işlem görmektedir."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar