Üç hisseyi model portföyüne ekledi

Gedik Yatırım, son çeyrek bilançosunda pozitif emareler gösteren Erdemir'i 17,99 TL, Sabancı Holding'i 15,50 TL, Mavi'yi 77,4 TL hedef fiyat ile model portföyüne ekledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Gedik Yatırım konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Ereğli, Sabancı Holding, ve Mavi’yi Ekliyoruz

Ereğli Demir Çelik: Şirket, yüksek seyreden demir çelik  fiyatlarının yanında demir cevheri ihtiyacının %15’ini yurt içinden  tedarik etmekte ve avantajlı bir maliyet yapısına sahiptir. Bu  eğilimler göz önünde bulundurulduğunda,  şirketin finansal açıdan  güçlü bir 1Y21 geçirmesini beklemekteyiz. Buna ek olarak yönetim  kurulunun aldığı karar ile şirket Mart’ta hisse başına TL1.85 temettü  ödeyecek olup (%12.6 getiri), yüksek temettü veriminin kısa vadede  şirket hisselerinin performansını destekleyeceğini düşünüyoruz.
Değerleme açısından hisseler 2021 beklentilerimize göre oldukça cazip  olan 4.7x FD/FAVÖK ve 7.5x F/K çarpanlarında işlem görmektedir.

Sabancı Holding: Sabancı Holding net aktif değerine (NAD) %45 gibi son
5 yılın ortalaması olan %33’ün ıskontosunda işlem görmekte. Grubun  banka harici sektörleri %17’lik öz sermaye getirileri ile güçlü bir  finansal performansa sahip olup, yönetimin bu segmentlerdeki güçlü  büyüme odağı NAD’de çeşitlendirici bir etki yapma potansiyeli  yaratmaktadır. Öte yandan, Grubun elektrik üretim işkolunu (NAD’in
%4’ü) halka açma arzusunu açıklaması ve bu arzdan yaratılacak nakit  kısa vadede hisselere destek olabilir. Son olarak, NAD’in %31’ini  oluşturan Akbank’ın yılın ikinci yarısında oldukça düşük bir öz  sermaye getirisi döngüsünü sona erdirme potansiyeli hisselere ilave  bir katalizör olabilir. 

Mavi: Mavi hisse senetlerinin pandemi sonrası  döngüsünde fırsat arayan yatırımcılar için uygun bir yatırım aracı  olduğunu düşünmekteyiz. Söyle ki, kapanmalardan etkilenen operasyonlar  nedeni ile hisseler Mart 2020’den beri BIST-100’ün %29 gerisinde  kalmasının yanında, beklentimiz şirketin 2020 4. çeyreğinin oldukça  zayıf geçtiği, ve 2020 yılının tümünde şirketin satışlarının %20 FAVÖK’ünün ise %40 daralması.

Mavi’nin 2020 karının 15 Mart’ta  açıklamasını bekliyoruz. Öte yandan, sosyal hayatın kademeli olarak  devreye girmesiyle, şirketin 2021 yılının ikinci yarısında güçlü bir  finansal toparlanma yaşamasını ve yılın tümünde satışlarını %25 FAVÖK’ünün ise % 40 artmasını beklemekteyiz.

Normal trendinde 5 yıllık  sürdürülebilir büyümesinin %20’lerin üzerinde gerçekleşmesini  beklediğimiz Mavi,  2021 beklentilerimize göre oldukça cazip 4.7x FD/FAVÖK (2022: 3.6x) çarpanında işlem görmekte."

Kaynak: Foreks

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar