Vestel için ‘AL’ tavsiyesi

İş Yatırım, Vestel Beyaz Eşya için tavsiyesini 'AL', hedef fiyatı ise 19,30 TL olarak belirledi. Hisse değerlendirmesinde, 'Şirketin FAVÖK rakamı 3Ç19’de bizim 242 milyon TL beklentimizin altında yıllık bazda %49  düşüşle 210 milyon TL olarak gerçekleşti' değerlendirmesinde bulunuldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İş Yatırım'ın ( https://www.isyatirim.com.tr ) konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Beklentilerimizin altında zayıf 3Ç19 sonuçları Vestel Beyaz 3Ç19’de  bizim 227 milyon TL net kar tahminimizin oldukça altında yıllık bazda %48  düşüşle 128 milyon TL net kar rakamı açıkladı. 3Ç18’deki istisnai güçlü operasyonel marjlardan daha zayıf gerçekleşen faaliyet marjları net kardaki yıllık bazdaki düşüşün temel nedenidir. Şirketin FAVÖK rakamı 3Ç19’de bizim 242 milyon TL beklentimizin altında yıllık bazda %49 düşüşle 210 milyon TL olarak gerçekleşti. Beklentilerimizden zayıf gerçekleşen faaliyet marjları net kar tahminimizdeki sapmanın nedeni olarak öne çıkmaktadır. Vetsel Beyaz için piyasa beklentisi bulunmamaktadır.

Son Çeyrekte Öne Çıkanlar

İhracat hacimlerindeki büyüme kaynaklı güçlü ciro büyümesi şirketin 3Ç19 satış gelirleri bizim 1.77 milyar TL tahminimizle uyumlu yıllık bazda %22 artışla 1.79 milyar TL olarak gerçekleşti. Şirket 3Ç19’de kendi ve  lisanlı A markalı ürün satışlarındaki artış sayesinde Batı Avrupa’daki %1’lik beyaz eşya talebi büyümesine karşın ihracat hacmini 3Ç19’de çift  haneli (orta-onlu) arttırmayı başardı. Şirketin yurtiçi satış adetleri ise  zayıf 3Ç18 baz yılı etkisi ve pazar payındaki kısmi artış sayesinde 1Y19’daki %35 üzeri daralmadan 3Ç19’de ortatek haneli daralmaya geriledi.

İhracat satışlarının şirketin toplam satış gelirlerinde ve satış  hacmindeki payı sırasıyla 3Ç19’de %82 ve %85 olarak gerçekleşti (3Ç18 : %80 ve %82). Çeyrek bazda TL’deki değerlenme satış gelirlerinde kısmı düşüşe neden oldu.

Marjlarda yıllık ve çeyrek bazda gerileme Şirketin FAVÖK marjı 3Ç18’de TL’deki değer kaybının yüksek stok kazançlarına neden olmasından dolayı istisnai yüksek %27.8’den 3Ç19’de %11.7’e geriledi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar