Zorlu Enerji, -ZOREN- hisse yorumu ve teknik analizi

Oyak Yatırım, üçüncü çeyrekte 34 milyon TL net kar açıklayan Zorlu Enerji için hedef fiyatını 2,50 TL'den 2,75 TL'ye yükseltirken, 'Endekse Paralel Getiri' tavsiyesini korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"ZOREN Zorlu Enerji üçüncü çeyrekte 34mn TL net kar açıkladı. Beklentimiz olan -98mn TL’den sapma daha güçlü gelen faaliyet karlılığından ve daha sınırlı kur farkı zararlarından kaynaklandı.

Sonuçlarla ilgili piyasa beklentisi bulunmuyordu. FAVÖK 722mn TL ile elektrik dağıtımı ile toptan ve perakende satış faaliyetlerinin beklenenden iyi performansı sayesinde beklentimiz olan 605mn TL’yi aştı.

Satış gelirleri Haziran ayında karantina önlemlerinin kaldırılması sonucunda elektrik ve doğalgaz tüketimindeki toparlanmanın yanı sıra TL’nin değer kaybının da etkisiyle yıllık bazda %13 büyüdü.

FAVÖK de gerek elektrik dağıtımında gerekse perakende ve toptan satış işlerinin karlılığındaki artışla geçen seneye göre %29 arttı. Şirket Sarıtepe ve Demirciler rüzgar enerji santrallerini Şubat ayında sattığı için üçüncü çeyrek sonuçları üzerinde etkisi olmadı. Net borç 1.83 milyar ve net borç/FAVÖK 6.2x ile geçen çeyreğe yakın gerçekleşti.

Sonuçların ardından yıl sonu FAVÖK ve net kar tahminlerimizi sırasıyla 2,414mn TL (önceki 2,200mn TL) ve 117mn TL’ye (önceki 85mn TL) yükselttik.

Yeni hedef fiyatımız olan 2.75 TL/hisse (önceki 2.50 TL/hisse) %7 gibi sınırlı bir yükselme potansiyeli içerdiğinden dolayı Endekse Paralel Getiri tavsiyemizi koruyoruz. Şirket hisseleri 2020 ve 2021 tahminlerimize göre 8.0x ve 7.0x FD/FAVÖK çarpanlarıyla işlem görmektedir."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar