Bankacılık endeksinde düşüş sürüyor: Borsa haftayı pozitif kapadı

Borsa İstanbul BIST100 endeksi haftanın son işlem gününü yüzde 0,42 artışla 3,377,33 puandan tamamladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

BIST 100 endeksi, güne ekside başladıktan sonra 3.330 puan seviyelerinden destek bularak gün boyu hafif pozitif yatay hareket etti. 

Öğleden sonraki işlemlerde 3.380 puana kadar yükselen endeks, ilerleyen saatlerde bu seviyede dirençle karşılaştı ve kapanışa doğru Borsa İstanbul BIST100 endeksi haftanın son işlem gününü yüzde 0,42 artışla 3,377,33 puandan tamamladı.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HİSSELERİ

Bugün İzmir Fırça (IZFAS), Global Menkul Değerler (GLBMD), Sarkuysan (SARKY), Altınyağ Kombinaları (ALMAD) ve Orçay (ORCAY) tavan fiyatından işlem görerek en çok kazandıran hisseler arasında yer aldı. 

Vakıfbank (VAKBN), Atlantis Yatırım Holding (ATSYH), Halkbank (HALKB),İş GYO (ISGYO) ve Hidropar (HKTM), en çok düşen hisse senetleri oldu. 

Yurt dışı borsaları, haftanın son iş gününde negatif hareketine devam ederken Borsa İstanbul, bugün kapanışa doğru hafif pozitif seyrini koruyordu.

Kaynak: Günay Caymaz / İnvesting

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar