Bir hisse, bir analiz: Şok Market

Yapı Kredi Yatırım, piyasa beklentilerinin üzerinde net kar açıklayan Şok Market için 15 TL hedef fiyatla "al" tavsiyesini korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Detaylar şu şekilde:

"ŞOK, 2Ç21 finansallarında, 112 milyon lira net kar, 653 milyon lira VAFÖK ve 6,830 milyon lira ciro açıkladı.

Hem bizim hem de piyasa  tahminlerinin üzerinde gelen sonuçlarda öne çıkan başlık, ciroda  sağlanan %31'lik büyüme oldu. Şirket yönetimi, sonuçların ardından,  yılın tamamı için daha önce %25% (+-% 2) olarak paylaştığı öngörüsünü %28'e (+- %2)' çıkardı. Sonuçlara piyasa tepkisinin olumlu olmasını  bekliyoruz.

Özet Görüşümüz

ŞOK'un 2Ç21 sonuçlarını, ciro büyümesi, yeni mağaza açılışları ve  finansman giderleri bizim beklentilerimizden iyi geldiği için olumlu  karşılıyoruz. Şirket yönetiminin yeni öngörüsü %28 (+- %2) ciro artışı  ve %9,5 VAFÖK marjı, bizim yılın ikinci yarısı için mevcut  tahminlerimizde uyumludur.

Sonuçlar ışığında modelimiz üzerinden geçeceğiz ancak büyük çaplı bir  değişiklik öngörmüyoruz. Hisse için "AL" önerimizi 15 lira hedef  fiyatla koruyoruz."

Analizin tamamı için:

https://www.ykyatirim.com.tr/mailing/bc09d500-16b0-4626-8805-a429eb455000.pdf

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar