Halkbank’ın özel ve sınırlı yargılanma talebi reddedildi

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi'nde devam eden davada Yargıç Richard Berman, Halkbank’ın özel ve sınırlı bir şekilde yargılanma talebini reddetti. Berman, Halkbank davasıyla ilgili Türk hükümetinin ABD’de çeşitli lobi  güçlerini kullandığını da iddia etti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Amerika'nın Sesi'nden Can Kamiloğlu'nun haberine göre, Yargıç Berman, Halkbank davasıyla ilgili Türk hükümetinin ABD’de çeşitli lobi  güçlerini de kullanarak Amerikan yargı sistemine baskı yaptığını öne  sürdü.

ABD'DE KAMPANYA YÜRÜTÜYORLAR

Çok sayıda üçüncü şahsın Rıza Sarraf, Hakan Atilla ve Halkbank  davasıyla ilgili devreye sokulduğunu belirten Berman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ,  eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in bu davalarla ilgili ABD’de  kampanyalar yürüttüğünü kaydetti.

Yargıç Berman Amerikan tarafında da Başkan Donald Trump, eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, eski ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson,  eski ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch, eski New York Belediye Başkanı Rudolph Giuliani ve eski ABD Adalet Bakanı Michael Mukassey’in dolaylı  olarak bu davalara müdahil olduğunu belirtti.

Kaynak: amerikaninsesi.com

HALKB TURKIYE HALK BANKASI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 16.28
Satış 16.29
Değişim 0.03%
Son Değer 16.29
En yüksek 16.69
En düşük 15.91
Haftalık Değişim 2.3241%
Aylık Değişim 20.1327%
Yıllık Değişim 35.9766%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Konular Borsa
Kategoriler Borsa
Yorumlar