JP Morgan'dan hisseyi korumak için dolar tavsiyesi

JP Morgan, ABD dolarında uzun pozisyon almanın hisse senetlerinde negatif hareketlere karşı iyi bir koruma kalkanı olduğu tespitinde bulundu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

JP Morgan analistlerine göre, dolarda uzun pozisyon alımının, hisse senetleri ile dolar arasındaki negatif korelasyon göz önüne alındığında iyi bir hisse senedi koruması sağladığını ifade ettiler.

"Düşük döviz volatilitesi seviyesi göz önüne alındığında, bu durum opsiyonlar yoluyla uzun dolar pozisyonlarının ifade edilmesini destekliyor" değerlendirmesini yapan analistler, ABD ekonomisinin süregelen üstün performansı ve Donald Trump'ın ABD seçimlerini kazanması halinde gümrük vergisi uygulanması ihtimali nedeniyle euro ve Kanada doları karşısında dolar üzerine opsiyon bahislerini tercih ediyor.

Analistlere göre EUR/USD dijital satım opsiyonları da uzun vadede daha yüksek faiz oranları senaryosuna karşı cazip bir koruma sunuyor.

Kaynak: Foreks Haber Merkezi

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar