Yapı Kredi YKBNK hisse yorumu ve teknik analizi

Gedik Yatırım, dün gerçekleştirilen Yapı ve Kredi Bankası Telekonferans/Toplantı Notlarından bir analiz raporu yayımladı. Raporda, ‘Yapı Kredi hisseleri benzer özkaynak getiri beklentisi ve 0,45 PD/DD ile Akbank ve Garanti hisselerine göre yüzde 18'lik bir iskontoda işlem görmeye devam etmektedir.’ denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Gedik Yatırım Tarafından Hazırlanan Analiz:

"Telekonferans/Toplantı Notları

Kredi büyüme hızı sabit devam etmekte: 1Ç20'de bankanın TL  kredileri %3 büyüme sergilemiş olup, 2Ç20'de trendin hafif ivmelenmesi  beklenmektedir.  Öte yandan bankanın sektörde görülen bu ivmelenmeye  göreceli muhafazakar bir strateji ile katılığını anlamaktayız. Şöyle  ki  Yapı Kredi (a) çoğunlukla KGF kanalı kullanılmakta (23 milyar TL'lik tahsisin 5,6 milyar TL'si gerçekleşmiş), (b) düşük montanlı ve  uzun vadeli tüketici kredilerine odaklanmakta (kobiler toplam  kredilerin %7'sini oluşturmaktadır ki bu benzerlerin ortalamalarından  düşüktür ve (c) toplam kredilerin %12'sini oluşturan enerji sektörü  kredileri hariç borç verme dağılımını çeşitlendirilmiştir.

Bu  kapsamda, ticari gayrimenkul kredileri toplam kredilerin %1,3'ünü ve  turizm ve ulaşım kredileri toplam kredilerin %3,1'ini oluşturduğu  gibi, banka sektörde en agresif provizyon ayırmış banka konumundadır.

Bankanın likidite pozisyonu çok güçlü: Halihazırda banka 16 milyar  dolar likiditeye sahiptir. Hesaplamamıza göre bankanın tüm borçlanma yükümlülüklerini kapatmasını varsaysak bile 2 milyar dolar likiditesi mevcut olacaktır. Bu husus, GSYH'nın ivme kazanması halinde bankanın  büyüme ve karlılık ivmesine destek sağlayacak faktörlerin başında  gelebilir.

Öte yandan, banka mevduat tarafında kredilere benzer  şekilde, küçük mevduatlara odaklanmakta olup, vadesiz mevduatların  ağırlığını arttırma stratejisi gütmektedir. Vadesiz mevduatlar halihazırda toplamın %33'ünü oluşturmaktadır. Son 1 senede bu oran 400bp artmıştır.

Marjlar - Yakın zamanda baskı altında kalabilir: Bankanın çekirdek  makası Y/Y 275bp genişleme göstermiş olup, 2Ç20 sonuçları  açıklandığında biraz daha genişleme sergilemesi muhtemeldir. Ancak,  bilançoların faiz düşüşlerini fiyatlamış olması ve kamu bankalarının  rekabetçi kredi politikaları 2020 yılının ikinci ve muhtemelen 2021'in  ilk yarısında marjların baskı altında kalmasına neden olabilir. 

Sonuç: Yapı Kredi Yönetimi'nin günümüz global pandemi ve ekonomi  koşullarını son derece iyi yönettiğini düşünmekteyiz. Likit bilançosu,  güçlü sermayesi, bilinçli kredi büyüme ve provizyon stratejileri, ve iskontolu değerlemesiyle Yapı Kredı tercih ettiğimiz banka hisseleri  arasında, sene başından beri diğer özel bankalara karşı olan güçlü  hisse performansına rağmen, ilk sırayı korumaktadır.

Bankanın hisseleri YBB %4 değer kaybederken, en yakın benzerleri Akbank ve Garanti %28 değer kaybetmişlerdir. Buna rağmen Yapı Kredi hisseleri benzer özkaynak getiri beklentisi ve 0,45 PD/DD ile Akbank ve Garanti hisselerine göre %18'lik bir iskontoda işlem görmeye devam etmektedir."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar