Ziraat Yatırım, Çimsa hisse değerlendirmesi: Hedef fiyatını yükseltti

Ziraat Yatırım, Çimsa hedef fiyatını 9,50 TL'den 10,80 TL'ye  yükseltirken, 'EKLE' tavsiyesini korudu. Raporda, iskonto  oranındaki düşüşün etkisiyle hedef fiyatta değişikliğe gidildiğinin altı çizildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Değerlendirmede şöyle denildi:

"Çimsa, 4Ç2019'da 18,3mn TL ana ortaklık net dönem zararı  açıklamıştır. Bizim beklentimiz Şirket'in 15mn TL net kar elde  edebileceği yönündeyken, piyasanın ortalama kar beklentisi 7mn TL idi.

Brüt kar ve yatırım faaliyetlerinden elde edilen gelirler tahminimizin  altında kalırken, net finansman giderleri beklentimizin üzerinde  gerçekleşmiştir. Şirket'in bir önceki yılın son çeyreğindeki ana  ortaklık net dönem zararı ise 61,7mn TL idi.

Dördüncü çeyrek net dönem zararı sonrasında Şirket'in 2019 yılı  ana ortaklık net dönem karı 13,2mn TL olmuştur. Bir önceki yıl 154,9mn
TL ana ortaklık karı elde edilmişti.

Şirket'in satış gelirleri yıllık %11,8 oranında artarak 4Ç2019'da 441,5mn TL'ye yükselirken, iç pazardaki zayıflık yerini toparlanmaya  bırakmış ve yurtiçi satışlar %13,1 oranında artarak 243,4mn TL'ye  yükselmiştir.

İhracatın büyüme hızı azalsa da bu kalem ciroya katkı  sağlamaya devam etmiştir. 4Ç2019'da ihracat yıllık %7,8 oranında  artarak 269,4mn TL'ye yükselmiştir. Maliyetler ise yıllık %8,6  oranında artarak 370,4mn TL'ye çıkarken, brüt kar yıllık %32,6  oranında artış kaydetmiş ve son çeyrekte 71mn TL olmuştur. FAVÖK de  son çeyrekte yıllık %16,2 oranında artmış ve 47,3mn TL olarak  gerçekleşmiştir. Şirket'in FAVÖK marjı ise bu çeyrekte %10,7 ile zayıf  kalmaya devam etmiştir. Brüt kar marjı ise %16,1 ile geçen senenin son  çeyreğindeki %13,6'nın üzerinde gerçekleşmiştir. Öte yandan, net  finansman gideri 4Ç2019'da 75,6mn TL ile dönem zararı kaydedilmesinde  önemli etken olmuştur. Yatırım faaliyetlerinden net gelirler ise  yıllık 6,6mn TL azalarak 4,3mn TL'ye gerilemiştir.

Şirket'in net borcu çeyreksel bazda yaklaşık 32mn TL azalarak 1.434mn TL'ye gerilerken, net borç / FAVÖK (yıllık) oranı 5,3x  seviyesindedir.

Çimsa hedef hisse fiyatını, tahminlerimizde yapmış olduğumuz  değişiklikler, piyasa çarpanlarındaki güncellemeler ve iskonto  oranındaki düşüşün etkisiyle 9,50TL'den 10,80TL'ye yükseltiyoruz. Daha  önceki "EKLE" önerimizi ise koruyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar