Migros hissesi için “AL” tavsiyesi: Hedef fiyat verdi

Şeker Yatırım, Migros (#MGROS) için 910 TL hedef fiyatını ve “AL” tavsiyesini korudu. Migros, 2026’nın ikinci çeyreğinde 699 milyon TL net zarar açıklarken, net satışlar yıllık bazda yüzde 2,7 artışla 124,4 milyar TL oldu.

Abone ol
Migros hissesi için “AL” tavsiyesi: Hedef fiyat verdi
Abone ol Haberi dinle

Şeker Yatırım, Migros (MGROS) için 910 TL hedef fiyatını ve “AL” tavsiyesini değiştirmedi.

Migros, TMS 29 enflasyon muhasebesi uygulanmış finansallarına göre 2026 yılının ikinci çeyreğinde 699 milyon TL net zarar açıkladı. Şirket, geçen yılın aynı döneminde 371 milyon TL net kâr elde etmişti.

Net zarar, piyasa beklentisi olan 435 milyon TL ve Şeker Yatırım’ın 425 milyon TL'lik tahmininin üzerinde gerçekleşti. Zayıflayan brüt kârlılık, artan net finansman giderleri ve ertelenmiş vergi giderleri net sonucu baskılarken, parasal kazançtaki artış zararın daha yüksek oluşmasını sınırladı.

Satışlar 124,4 milyar TL’ye ulaştı

Migros'un TMS 29 dahil net satışları ikinci çeyrekte yıllık bazda yüzde 2,7 artarak 124,4 milyar TL oldu.

Zayıf talep ortamında birebir mağazalarda reel sepet büyümesinin sınırlı kalması ve müşteri trafiğindeki daralma satış büyümesini etkiledi. Online kanallar ise satışlara katkı sağlamaya devam etti.

Online hizmet veren mağaza sayısı 2026'nın ilk yarısı sonunda 2.577'ye yükseldi. Bu sayı geçen yılın aynı döneminde 1.553 seviyesindeydi.

Migros'un mağaza sayısı ise ikinci çeyrek sonunda 3.830 olarak gerçekleşti.

FAVÖK marjı yüzde 4,3'e geriledi

Migros'un ikinci çeyrek FAVÖK'ü 5,31 milyar TL oldu. Geçen yılın aynı döneminde FAVÖK 6,60 milyar TL seviyesindeydi.

FAVÖK marjı yıllık bazda 1,2 puan gerileyerek yüzde 4,3'e indi. Şeker Yatırım, marjdaki düşüşte yoğun promosyonların ve dağıtım merkezlerindeki personelin Migros bünyesine geçirilmesinin etkili olduğunu belirtti.

Brüt kâr marjı da yüzde 23,9'dan yüzde 22,7'ye geriledi.

Net nakit 31,8 milyar TL'ye yükseldi

Migros'un finansal borcu, TMS 29 dahil ve TFRS 16 hariç 823 milyon TL seviyesinde gerçekleşti.

Şirketin net nakit pozisyonu yıllık bazda yüzde 12 artarak 31,76 milyar TL'ye yükseldi. Serbest nakit akışı da ikinci çeyrek sonunda 5,77 milyar TL seviyesine ulaştı.

2026 beklentileri korundu

Migros, 2026 yılı için TMS 29 dahil yüzde 5-7 reel satış büyümesi ve yüzde 6-7 FAVÖK marjı öngörüyor.

Şirketin yıl sonu mağaza açma hedefi 180-200 yeni mağaza, yatırım harcamalarının satışlara oranına ilişkin beklentisi ise yüzde 2,5-3 aralığında bulunuyor.

Şeker Yatırım, açıklanan ikinci çeyrek sonuçlarının hisse performansı üzerinde kısa vadede negatif etkili olmasını beklerken, Migros için 910 TL hedef fiyat ve “AL” tavsiyesini korudu.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar